Img F74760583146ad71c304ecf5d6c3c30d V

Policijski službenici Granične policije i MUP-a RS vrše pretrese na 20 lokacija u okviru akcije “Wolf” u kojoj učestvuje 250 policajaca, saopštila je Granična policija BiH.

“Tom prilikom je zadokumentovano je obavljanje više kaznenih djela organizovanog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog porijekla bez akciznih markica uz učešće većeg broja organizovanih u međusobno povezane kriminalne grupe, koje imaju jasno definisanu organizaciju u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i saučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta”, navedeno je u saopštenju GP BiH.

Kako se dodaje organizovane kriminalne grupe su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih kaznenih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta.

Kako se navodi u saopštenju pripadnici GP BiH i MUP RS već mjeseci provode operativnu akciju kodnog naziva Wolf, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

“Po prvi put je na ovakav ostvarena suradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužiteljstva BiH i po naredbama Suda BiH”, navodi se u saopštenju.

Related posts