Korona 5

Deset preminulo je od posljedica virusa u u posljednja 24 sata. Šest osoba preminulo je u Srpskoj, a četiri u FBiH. Najmlađa žrtva je mladić iz Živinica star 26 . U Srpskoj je preminuo carinik iz Bijeljine 1972. godište. U BiH je danas registrovano 166 novozaraženih.Kada je riječ o žrtvama sa teritorije Republike Srpske, radi se o muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke, muškarcu starije životne dobi iz Osmaka, muškarcu starije životne dobi iz Dervente, dvojici muškaraca starije i srednje životne dobi iz Bijeljine, muškarcu srednje životne dobi iz Mrkonjić Grada.

U FBiH su preminuli – ženska osoba iz Kalesije (1959.), muška osoba iz Kalesije (1954.) te dvije muške osobe iz Živinica (1961. i 1994).

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 586 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 40 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 23 muške i 17 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 29 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 11 osoba je iz Doboja, osam iz Banjaluke, pet iz Modriče, po tri osobe su iz Bratunca i Kneževa, po dvije iz Dervente, Kozarske Dubice i Zvornika i po jedna osoba je iz Prnjavora, Laktaša, Šamca i Broda.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 627 uzoraka, od kojih je 125 pozitivno na virus korona.

Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Kantonu 10 i Kantonu .

Na području Brčko distrikta prijavljeno je jedno novozaraženo lice.

(BN)

Related posts