Na području opštine Čajniče novi snijeg ponovo je donio probleme, a ekipe trenutno rade na čišćenju grada koji je u velikoj mjeri završeno.
Uklanjanje snijega u gradu vrši Javno komunalno preduzeće“Vrelo”, a akciji su se priključili i neki stanovnici koji nastoje da oslobode prilaze ispred svojih privatnih objekata.

Tokom akcije obratio se i načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić:

Evo pozdravljam moje Čajničane,

Danas imamo aktivnost čišćenja grada od snijega , jer je kako nam je poznato napadala velika količina po cijelom prostoru naše opštine, ali današnjom akcijom mislim da smo uspjeli da sve puteve napravimo prohodnim, i da je još jedan dio zaseoka ostao da se očisti, te ćemo narednih dana i njih završiti da se može normalno komunicirati.

„Ja bih takodje zamolio gradjane da obave svoje zakonom predvidjene obaveze, te da očiste snijeg ispred svojih radnji i objekata, a ne da samo kritikuju ostale da se ništa ne radi. Znači ne valja nam kada snijeg pada ni kada sunce grije, a želimo da imamo skijaške terene, planinski grad koji ima svoje čari u zimskom periodu. Zaista ljudi ne znaju šta žele ni šta hoće , ali bilo bi dobro da razumiju situaciju, da oni koji trebaju , da sklone auta, jer to nisu mjesta za garažiranje vozila, već da su to prostori koje koriste svi gradjani za privremeno parkiranje vozila“-istakao je Goran.

On smatra da su danas svi trebali da izadju da sklone vozila, te zajedničkim snagama uklone snijeg i očiste grad kako bi dočekali Srpsku Pravoslavnu novu godinu u čistom stanju i najboljem redu.

Prema njegovim riječima od jutros su angažovane sve službe koje su zadužene za održavanje i čišćenje, te se može reći da je veći dio grada očišćen, a da će do večeras biti završen i gornji dio grada, i biće sve onako kako i dolikuje.

Načelnik opštine Čajniče najavio je da će večeras u hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču od pola dvanaest do u ponoć biti održan moleban, nakon čega će uslijediti jedan divan vatromet kako bi obilježili i dolazak Srpske nove godine i malog Božića, te da će tradicionalna proslava kao i do sada bite organizovana u čajničkim ugostiteljskim objektima.

„Svim gradjanima želim mnogo zdravlja sreće i napretka u našoj Srpskoj novoj godini, te da imamo više razumjevanja, ljubavi jedni prema drugima, te tolerancije. Nadam se da će ovu poruku gradjani će razumjeti. Oni znaju da ćemo mi da se trudimo u narednoj godini , da sve svoje obaveze prema našim gradjanima ispunjavamo u onolikoj mjeri u kojoj dozvoljava ekonomska situacija i cjelokupno stanje u RS i šire.

Još jednom želim srećnu i bogom blagoslovenu Pravoslavnu srpsku novu godinu!!!