160529

Na današnji dan rođen je doktor Miodrag Lazić (65), direktor niškog Urgentnog centra i nekadašnji vojni hirurg dobrovoljac, koji je 14. aprila podlegao virusu. Kako bi odali počast svom ratnom heroju, Nišlije i mnogi stanovnici pustili su danas tačno u 12 sati “Marš na Drinu”.
– Sve naše tuge, svaka naša bol, knedla u grlu, riječ zaustavljena tom tugom, svaka naša suza, svaki naš strah, nemir, ćutanje. Sve to će najviše obilježiti naše kolektivno sjećanje na sve ove dane koncentracijom čiste boli, obeležene jednim imenom: doktor Laza – navodi se u Fejsbuk grupi posvećenoj doktoru Laziću.

Za doktora Lazu koji bi danas napunio 65 godina

Miodrag Lazić (, 31. maj 1955 — , 14. april 2020) bio je srpski primarijus, hirurg i književnik.[1] Bio je godinu ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini (juni 1991 — juli 1992) i Republici Srpskoj (sep. 1992 — feb. 1996), za šta ga je Patrijarh srpski Pavle odlikovao ordenom Svetog Save. U ovom periodu je napisao autobiografsko djelo „Dnevnik ratnog hirurga (Knin 1991 — Srpsko 1995)“.Preminuo je 14. aprila 2020. godine od posledica koronavirusne bolesti

Publiée par Visegrad24.info sur Dimanche 31 mai 2020

– Da ga se sjetimo po dobru svi mi koje nas je dobrim zadužio i svi ostali, koji su samo slušali priče prerasle u legende o , ratnom i mirnodopskom hirurgu. Ljekaru bez granica koji nije poznavao noć i dan, umor, sopstvenu bol, vjeru i naciju kada je spašavanje života u pitanju – navodi se u jednom od komentara.

– Da za njim tugujemo svi mi koji smo ga poznavali ili slušali legende o njemu, jednako kao i oni koji su prvi put “juče” saznali za doktora Lazu – kažu u grupi, a prenosi Telegraf.

Related posts