Screenshot 2020 04 24 Kon Prognozira Drugi Talas Korone Na Jesen, A Vakcina Iduće Sezone I Neće Biti Obavezna Za Sve

Crne Gore najavile su da će od 4. maja početi druga faza ublažavanja vanrednih mera u toj zemlji, uvedenih radi suzbijanja virusa.

Nacionalno kordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore najavilo je da će od 4. maja biti otvorene prodavnice, zanatske radnje, servisi, frizerski i kozmetički saloni i fitnes centri, auto-škole, knjižare, stomatološke ordinacije, muzeji i galerije.

Dozvoljen će biti odlazak do vikendica u drugim opštinama, kao i taksi prevoz u gradovima i javni gradski prevoz u opštinama u kojima nije registrovana zaraza korona virusom.

Potpredsednik Nacionalnog kordinacionog tela Milutin Simović je da je posle prve faze ublažavanja mera registrovan zabrinjavajuć neodgovoran odnos, ali ne gradjana, nego pružalaca usluga.

“Ovakvo ponašanje ugrožava naše planove za popuštanje mera i oživljavanje ekonomije i to nećemo dozvoliti”, upozorio je Simović.

Dodao je da će mere morati da budu produžene i pooštrene ako ne budu poštovane.

U cilju pripreme za novo ublažavanje mera, najavljeno je da će od ponedeljka najverovatnije biti obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.

Zaraza korona virusom potvrdjena je u Crnoj Gori kod 320 , od kojih je preminulo šest. Ozdravila su 153 pacijenta, a je bolesna 161 osoba. U bolnicama je 20 osoba, a pod nadzorom 1.869.

Related posts