Booking.com

Sveti Nikola je zaštitnik djece i slava dječijeg vrtića „Bajka“. On im donese poklone, zato mu se djeca raduju , proslavljaju ga i spremaju priredbu za njega.
Slavski kolač prelomio je protojerej-stavrofor Momir Vasiljević, zajedno sa djecom, njihovim vaspitačima i direktorom.
Prota Momir je nakon slavskog obreda čestitao slavu i poželio im mir, sreću i duhovno blagostanje naglašavajući djeci da prije svega budu dobra kao i dosada, dodajući da nakon današnje slave u susret im ide najradosniji praznik Božić, te da ga zajedno dočekaju i proslave.
Igrokazi, recitacije, ples i vesela dječja lica obučena u raznolike kostime, bile su popraćene aplauzom mnogobrojne publike. Šestogodišnja Jana Stanić iz Dječijeg vrtića „Bajka“ kazala je da su se njeni drugari i ona dugo pripremala za nastup na priredbi povodom slave vrtića.
„Mnogo smo vježbali jer željeli smo da pokažemo da smo bili vrijedni i dobri i da od svetog Nikole očekujemo da nam donese igračke i mnogo slatkiša. Poželjela sam ove godine da dobijem lutku u paketiću“- rekla je Jana.
I direktor Dječijeg vrtića Vukašin Katana nije krio zadovoljstvo dječjom priredbom.
„Djeca vrlo rado učestvuju u ovakvim manifestacijama, jako su uzbuđena svaki put kada nastupaju, kao i svi mi iz vrtića. Na sceni su blistala i pokazala šta su naučila – je Vukašin.
Opština Čajniče podržava rad Dječijeg vrtića kako bi mališani imali srećno djetinjstvo i izrasli u zdrave i čestite ljude-izjavio je načelnik opštine Goran Karadžić.
„Vrtić podržavamo u potpunosti, planirani budžet za narednu godinu za ovu ustanovu povećan je za 6% što smatram da će biti dovoljno za riješavanje osnovnih problema. Nastavićemo svoje aktivnosti da usmjeravamo ka poboljšanju uslova za djecu, kao što smo i do sada, a to se vidi kroz razne projekte, putem adaptacije prostora, nabavke osnovnih potrepština i drugo“– je Karadžić.
Na kraju priredbe mališani su dobili Nikoljdanske paketiće koje im je obezbjedila Crkvena opština Čajniče

Vezane objave