Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Jasmina Davidović, prisustvovala je manifestaciji koju je organizovao Dječiji vrtić „Čika Jovo Zmaj“ povodom 15. maja, Međunarodnog porodice.

„U porodici se rađamo, odrastamo, stičemno iskustva o životu, načinu življenja, a bez zdrave porodice nema ni zdravog društva. Meni je lično stalo da porodice gaje patrijarhalne vrijednosti, da jednostavno roditelji nađu vremena za djecu, da se igraju sa njima, da razgovaraju o problemima, a djeca da poštuju roditelje i starije”, rekla je na manifestaciji ministar Jasmina Davidović.

Ministar Jasmina Davidović pohvalila je, ovom prilikom, opštinu za mjere populacione politike i izrazila zadovoljstvo zbog najavljene gradnje novog obdanipta u Foči.

Podsjetila je da Ministarstvo porodice, omladine i sporta za svako treće rođeno dijete u porodici izdvaja 600, a za četvrto 450 maraka, te da plaća dvije procedure vantjelesne oplodnje.

“Naš je cilj da svaka porodica ima bar troje djece, jer svaka tuga kada se podijeli duplo je manja, a radost kada se podijeli duplo je veća”, rekla je ministar Davidovićeva.

Manifestacija se odigravala na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba “Sutjeska” gdje su djeca u paru sa tatom ili mamom uživala u trčanju “na krkače”, sa privezanim nogama i u vrećama, a pobjednicima su obezbijeđene nagrade u vidu porodičnog ručka ili večere u nekom od fočanskih restorana.

Vezane objave