Kantonalne bolnice Goražde

Iz Kantonalne bolnice otpušten je 84-godišnjak koji je bio smješten u izolatorij zbog zaraze koronavirusom.
“Drugo testiranje pokazalo je da je negativan, liječen je od strane tima doktora Kantonalne bolnice i uz superviziju profesorice Nade Koluder. Riječ je o 84-godišnjaku koji je imao udružene hronične bolesti”, kaže prim.dr. Nermina Kamenica, direktorica Kantonalne bolnice Goražde.

Ona ističe da je situacija u Kantonalnoj bolnici Goražde stabilna i pod kontrolom, te da su svi uposlenici bolnice testirani, a rezultati su pokazali da su negativni. Testiranja zdravstvenih radnika su intenzivirana nakon situacije da je ukupno osam njih zaraženo virusom. Troje od njih koji su zaraženi ranije već su na dobrom putu ka izliječenju, s obzirom da prvi rezultati testiranja pokazuju da su negativni na koronavirus, , da bi se smatrali oporavljenima potrebno je uraditi i dodatna testiranja.

“Svi se osjećaju dobro, simptome i dalje su u izolaciji. Situacija u Kantonalnoj bolnici je stabilna i pod kontrolom, virus jeste napao naše zdravstveno osoblje jer su oni izloženi stalnim kontaktima sa kliconošama koronavirusa, kako u bolnici tako i u domu zdravlja. Nažalost, to se dešava jer su naši ljekari, zdravstevni radnici, medicinsko osoblje, tehničko osoblje, svi na prvim linijama borbe protiv COVID-a 19. Želim da naši znaju da virus nije na odjelima bolnice, da virus nije u bolnici i mi svakodnevno provodimo sve mjere zaštite. Neka se pacijenti ne plaše, bolnica nije zaražena”, prim.dr. Nermina Kamenica.

Iz Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde naglašavaju da su rezultati testiranja posljednjih četiri negativni, a testirano su ukupno 182 osobe. Ovoj ustanovi, naredbom Federalnog štaba civilne zaštite, dodijeljeno je 600 transportnih medija i briseva.

je 16 pozitivno na koronavirus u BPK Goražde i dobrog su općeg zdravstvenog stanja. Ukupno je pet oporavljenih od koronavirusa u BPK Goražde, dvije osobe se nalaze u karantinu, a 147 osoba je pod zdravstvenim nadzorom.

Related posts