Booking.com

U porodilištu Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu (Srbija) je na opštu radost, postavljen svojevrsni rekord kada je u jutarnjim satima rođen dječak težak skoro šest kilograma!
Komentari

U porodilištu Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu (Srbija) je na opštu radost, postavljen svojevrsni rekord kada je u jutarnjim satima rođen dječak težak skoro šest kilograma!

Naime, porodilja Marija Filipović (35) iz Ljiga na svijet je carskim rezom donijela sina teškog 5.900 grama i dugačkog 64 centimetra.

“Presretna sam svakako što je sve prošlo u najboljem redu, ali i iznenađena! Doktori su mi tokom trudnoće rekli da je dijete krupno, ali ovo je prevazišlo sva naša očekivanja. Kad sam počela da se budim i kad su mi rekli koliko mi je težak sin, mislila sam da su pogriješili”, kroz smijeh kaže ova mama za “Kurir”.

Svi su mislili da je beba teška oko pet kilograma, ali vaga je pokazala nevjerovatnih 5.900 grama.

“Prva kćerka je isto bila krupna, imala je na rođenju 4.200 grama, a pri tome smo i muž Goran i ja normalne visine i građe. Stomak mi je bio zaista veliki, pa su mi svi pričali da nosim blizance. Stalno sam ubjeđivala ljude da je ultrazvuk samo jednu bebu. Inače sam bila vrlo aktivna trudnica, do devetog mjeseca sam radila, vozila auto, trudnoća je bila normalna”, kaže Filipovićeva.

Mlada mama kaže da se nije brinula za porođaj jer joj je ovo druga trudnoća, a imala je i puno povjerenje u doktore:

“Nismo još razmišljali o imenu, najvažnije je da je dijete živo i zdravo i da moj oporavak teče dobro. Goran i ja smo presretni!”

Specijalista ginekologije i akušerstva dr Milorad Nikolić, koji je obavio porođaj, kaže da mu je za 40 godina karijere ovo jedna od najvećih beba.

“Žena je porođena ponovljenim carskim rezom, znali smo da je dijete krupno, ali nismo očekivali baš veliko. Najvažnije je da je sve prošlo u najboljem redu i da su i mama i beba dobro”, priča Nikolić za “Kurir“…

Vezane objave