U velikom požaru koji je noćas buknuo u užičkom naselju Turica izgorelo je potpuno pet stanova u potkrovlju višespratnice, a ima i povređenih

Požar je prvo planuo u potkrovlju zgrade, a potom zahvatio ceo krov i preneo se na sprat niže.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, povređeni su članovi porodice u čijem stanu je izbio požar kao i vatrogasac koji je učestvovao u gašenju.

Požar je izbio oko 22.30 sati, a lokalizovan je tek jutros oko 5 sati.

Uviđaj je u toku.

Oko zgrade nalazi se velika količina izgorelih greda i lima koji je tokom požara spao sa vrha zgrade.

Prema pričama očevidaca, vatra je buknula u stanu u kome živi socijalno ugrožena porodica, koja je, navodno ložila vatru na patosu.

Cela zgrada je evakuisana, ciji stanari su noć proveli u komšiluku u prostorijama užickog Crvenog krsta i obližnjem Studentskom domu.

Kako se moglo čuti na licu mesta nema povređenih, da su svi stanari iz 30 stanova napustili svoje stanove, kako je ko stigao. Kažu da je u potkrovlju bilo pet stanova, i da su svi izgoreli.
– Vatrogasci su na četvrtom spratu. Izgleda da je neko ostao gore – bio je komentar među desetinama stanara zgrade koji su stajali napolju i nemoćno gledali vatrenu stihiju kako guta krov, potkrovlje i sprat ispod.

Malo kasnije vatrogasci su izneli jednu ženu i spustili je na obližnji automobil. Ona je bila u svesnom stanju i dobro se osećala, ali je ipak hitna pomoć odvezla.

Vatrogasci su se celu noć borili sa vatrom, dok su se okolo obrušavali delovi izgorelog krova.

Među stanarima je i Đorđe Vidaković sa črtvrtog sprata, otac Stoje Vidaković (32), koja je sredinom juna stradala u saobraćajnoj nesreći u Dobrunu, kada je sa porodicom pošla na sahranu stricu.

– Evo, gori mi stan. Gore mi uspomene. Ništa ne spasih, bar da spasih slike moje ćerke, koja je letos poginula. To su mi jedine uspomene na nju, a sve će da izgori – kaže Đorđe s teškom mukom.

Slavka Đurović, stnaraka sa drugog sprata kaže daje taman legla da spava, kada je čula neku pometnju u hodniku.

– Čula sam neku buku hodniku, a onda i neko pucanje. Pomislila sam da se neko tuče, pa nisam ni izlazla. Ali, pošto se buka nije smirivala ni narednh par minuta, izašla sam videla stanare i rekli su mi da je izbio požar. Odmah sam obukla ono što sam imala pored sebe, uzela ovu torbcu i krenula napolje. Skoro svi stanari su već bili izašli. Svako je zgrabio ono što mu je pri ruci – kaže Slavka, koja se nada da će se ipak vratiti u svoj stan.

I drugi stanari su u šoku, uplašeni i pokisli od snega i kiše. Neki su nemo gledali kako vatra guta njihove stanove i svu imovinu koju su stekli.
– Ova zgrada je narapvljena pre 14 godina. Nije imala centralno grejanje, svi su koristili neki vid grejanje – kažu stanari, dok jedan pominje da sumnja da je požar izbio u jednom stanu u potkrovlju.

Vezane objave