Screenshot 2020 03 31 Zašto Ruska Vakcina Smeta Drugim Državama

U Moravičkom okrugu su od početka epidemije virusa obolele 33 osobe, u Čačku 24, pet u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i jedna u Ivanjici, a u samoizolaciji kod kuće je oko 1.000 ljudi, saopštio je danas Radni tim za praćenje korona virusa u Čačku.Prethodnog poslata su 22 uzorka u Zavod za javno zdravlje Kraljevo na testiranje na korona virus, a će biti upućena još 42.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Čačku smeštena su 24 pacijenta, koji imaju korona virus ili simptome tog oboljenja, i svi su u doborom opštem stanju.

Sa tog odeljenja dva pacijenta su juče poslata u Klinički centar u Kragujevac pošto su imali težu kliničku sliku i oni se nalaze na respiratoru.

Od početka epidemije korona virusa do sada je na lečenje van čačanske bolnice upućeno devet pacijenata iz Moravičkog okruga, od kojih su šest na respiratoru.

Prema podacima Radnog tima „Plava hala“ u sportskoj hali u čačanskom naselju u Atenici je spremna za prijem ljudi koji imaju blažu sliku korona virusa i u toku je obuka osoblja koji će raditi u tom privremenom smeštaju.

Related posts