Screenshot 2020 03 17 U Mostaru Potvrđen Novi Slučaj Zaraze Koronavirusom
Booking.com

Novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je danas kod pacijenta iz Mostara, potvrdio je za .ba Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.
Kako nam je potvrđeno radi se o pacijentu koji je jučer primljeni u Kantonalnu bolnicu Mostar sa simptomima, a boravio je u Italiji, tačnije u Veroni. Sada se utvrđuju kontakti koje je u međuvremenu ostvario zaraženi pacijent u Mostaru.

Kako nam je direktor bolnice Kvesić, pacijent je prebačen na odjel koji je pripremljen za takve slučajeve.

Čekaju se rezultati i za još jednu osobu iz Mostara, a radi se o sinu kod kojeg je potvrđen koronavirus.

“Jučer su u SKB Mostar primljena 2 pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, po njihovom navodu, bez pozitivne epidemiološke anamneze, te s respiratornim teškoćama i upalom pluća, koji su smješteni na Odjel za plućne bolesti. Tijekom jutra u SKB Mostar testirani su na COVID-19, te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat. Uzorci se šalju na konačnu potvrdu u laboratorij UKCS , koji je određen za referentni laboratorij za COVID-19”, kazali su iz Kriznog štaba HNK.

Sada u BiH ima 27 slučajeva zaraze, od čega sedam u FBiH i 20 u RS-u. U međuvremenu su dvije osobe iz RS-a izliječene i puštene kući.

Vezane objave