Fb Img 1610452195973

U prvih deset januara nema smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama

Na području Republike Srpske u prvih deset dana januara ove godine nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima, a dok je u istom periodu prethodne godine šest lica smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama, te se ovim putem zahvaljujemo svim učesnicima u saobraćaju koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli poboljšanju u oblasti stanja bezbjednosti u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavlja sa aktivnostima kontrole brzine kretanja motornih vozila, uz primjenu navedenih mobilnih radarskih sistema, na području svih policijskih uprava i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

U okviru akcije kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju koju organizuje na putevima Republike Srpske tzv. presretačima za 18 dana rada, odnosno od 25. decembra 2020. godine do 11. januara 2021. godine evidentirana su 2.706 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila.

Neke od najvećih prekoračenja brzine kretanja vozila u saobraćaju evidentirane su:

– mjesto Palačkovci, opština Prnjavor, brzina 138 km/h na ograničenju od 80 km/h;

– u mjestu Trnjani, grad , brzina 136 km/h na ograničenju od 80 km/h;

– u mjestu Lugovi, Šamac 138 km/h na ograničenju od 80 km/h;

– u ulici Nikšićki put, grad Trebinje, brzina 103 km/h na ograničenju od 50 km/h;

– u mjestu Dobrljin, opština Novi Grad, brzina 196 km/h na ograničenju brzine od 80 km/h;

– u mjestu Nova Topola, , brzina 122 km/h na ograničenju brzine od 60 km/h;

– u mjestu Čađavica, , brzina 146 km/h na ograničenju brzine od 80 km/h.

Podsjećamo da mobilni radarski sistemi koji su ugrađeni u službena neobilježena vozila tzv. „presretači“ vrše detekciju brzine u pet saobraćajnih traka, uz snimanje svih vozila na putu. Detekcija brzine se vrši automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru, a zapisi su kriptovani.

Related posts