Državljanin Srbije (40) preminuo je danas u Puli od posljedica povreda koje je zadobio spašavajući sina iz uzburkanog mora, javili su hrvatski mediji. “Tačno u 12.30 sati muškarac je, nažalost, preminuo. To je velika tragedija”, rekla je direktorica pulske bolnice Irena Hrstić.

Ona je ranije za regionalexpress.hr rekla da su prvih 24 sata ključni, a potom i prva tri dana oporavka, tokom kojih je bilo potrebno kontrolisati infekcije u organizmu.

Nesreća se desila juče poslije podneva kada su državljanina talasi u Gortanovoj uvali u Puli bacili na stijene pošto je skočio u more da spasi sina.

Dvojica pulskih spasilaca uskočila su u more i izvukli ga. Bio je bez svijesti i nije mu se mogao osjetiti puls. Na plaži su se našle i dvije ljekarke, a brzo je došla ekipa hitne pomoći i započela s reanimacijom. Gotovo pola sata pokušavali su vratiti u život i konačno i uspjeli. Potom je prevezen u bolnicu.

Kako prenosi Glas Istre, 40-godišnjak je u moru završio želeći da spasi 12-godišnjeg sina kojeg je, dok je fotografisao sa stijene, u more povukao talas. Otac je odmah skočio za njim te su zajedno počeli plivati prema obali kroz talase.

Sin je bolje prošao od oca, s ogrebotina, ali je bio u velikom šoku pa je i on prevezen u bolnicu, piše Glas Istre.

(N1)

Vezane objave