Koronavirus Mladji Muskarac

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa,u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 765 laboratorijskih uzoraka iz 38 opština u Republici Srpskoj, što je do sada najveći broj obrađenih uzoraka u jednom danu, a novi virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 39 u Republici Srpskoj.Prema mjestu prebivališta, 23 osobe su iz Banjaluke, po tri iz Laktaša i Prijedora, po dvije iz Gradiške i Kotor Varoši i po jedna osoba je iz Doboja, Prnjavora, Kozarske Dubice, Oštre Luke, Pala i Kalinovika, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Dodaju da kod većine osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona riječ je o bliskom ili porodičnom kontaktu sa ranije potvrđenim slučajevima, dok dio osoba nije moglo da navede epidemiološku vezu sa pozitivnim slučajem.

Riječ je o 16 osoba ženskog i 23 muškog pola. Tri žene starije dobi, deset žena srednje životne dobi i tri mlađe životne dobi. Osam muškaraca je starije životne dobi, 12 srednje životne dobi, a tri osobe su mlađe životne dobi.

“Među potvrđenim slučajevima je i osam medicinskih sestara i tehničara (šest iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i dvije iz Bolnice u Gradišci). U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je i još 130 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Gradiške, Istočne Ilidže, Doboja, Trebinja, Laktaša, Broda, Stanara, Prnjavora,Prijedora, Dervente, Teslića, Ugljevika, Sokoca i Rogatice i ovi nalazi su negativni”, saopšteno je iz Ministarstva.

Related posts