Brzom i efikasnom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Višegrad, nakon šest sati od prijave da je izvršeno krivično djelo Teška krađa u samostalnoj zanatskoj radnji „Knežević“ u Višegradu pronašli su i lišili slobode dva lica kao i sve otuđene predmete.

Naime, 23.08.2019 .godine u 03,40 časova od strane radnika fizičkog obezbjeđenja u Andrić gradu u Višegradu, prijavljeno je da su dva maskirana lica u predjelu glave, izvršila provalu u zlatarsku radnju „Knežević“ u Andrić gradu, te da su iz iste otuđili veću količinu zlatnog nakita.

Blagovremenom i efikasnom reakcijom policijskih službenika i na osnovu dobijenih operativnih informacija u 10,45 časova u mjesti Jagodina, opština Višegrad, policijski službenici pronašli su i lišili slobode dva lica, za koja postoje osnovi sumnje da su izvršila opisano krivično djelo Teške krađe, i to L.V. i P.D. obojica iz Užica, Republika Srbija.

O ovom događaju je obavješten dežurni tužilac nadležnog javnog tužilaštva, a lica se nalaze u prostorijama Policijske stanice Višegrad i u toku je kriminalistička obrada istih. Lica će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u dalju nadležnost i postupanje Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.