ilustracija
Booking.com

Na području bosanskohercegovačkog Kantona Sarajevo sutra, od 7 sati, bit će dozvoljen saobraćaj samo za vozila sa neparnim registarskim tablicama, potvrdio je za portal .ba ministar prostornog uređenja, građenja i okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić.

On je kako je danas održan sastanak Operativnog štaba te kako je upravo potpisao odluku o proglašenju treće epizode uzbune.

„Jedna od mjera je ograničenje upotrebe motornih vozila po sistemu par-nepar. Sutra od sedam sati to ograničenje stupa na snagu prvo za vozila sa parnim brojem, a onda u narednim danima u ponoć će se mijenjati na neparne“, je Lukić.

Dodao je i kako će takva ograničenja trajati sve dok traje ovakva situaciju te da sutra od sedam sati voze samo neparna vozila na području Kantona Sarajevo.
Hitne službe nisu pogođene

Sutra, sa početkom u 7 sati pa do ponoći, neće se moći kretati vozila čija se registracija završava sa brojevima 0, 2, 4, 6 i 8. Sa početkom novog dana, zabrana stupa na snagu za vozila čije se tablice završavaju brojevima 1, 3, 5 ,7 i 9.

Mjere zabrane se ne odnose na vozila hitnih službi (policija, hitna medicinska pomoć, vatrogasci), vozila Ministarstva odbrane, javnog prijevoza, komunalnih preduzeća, inspekcija, taksi vozila, kao i na vozila sa diplomatskim tablicama.

Izvor: Agencije

Vezane objave