Screenshot 2020 04 24 U Federaciji Bih Ukinut I Policijski Sat, Naredba Stupa Na Snagu Već Od Danas
Booking.com

Pripadnici MUP-a Kantona uhapsili su osobu inicijala E.U. iz Sarajeva na osnovu akta Policijske stanice Novo Goražde, a zbog sumnje da je počinila krivična djela tjelesna povreda i oštećenje tuđe stvari.

Ovo lice uhapšeno je sinoć u 19:30 sati, nakon čega je predato u nadležnost službenika Policijske uprave Novo Goražde, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U toku jučerašnjeg kantonalna policija uhapsila je lica čiji su inicijali R.K. i V.G. iz Sarajeva, te A.A. rođenog u Zapadnoj Sahari, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje, dok je lice Đ.H. uhapšeno zbog sumnje da je počinilo tešku krađu.

U toku proteklog pripadnici kantonalnog MUP-a, preduzimajući redovne kontrole saobraćaja, uručili su 650 prekršajnih naloga, dok su za lakše prekršaje upozorili 33 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, jer su bili pod dejstvom alkohola, pet jer su vozili prija prava sticanja na upravljanje motornim vozilom, te dva vozača koji su pod zabranom upravljanja automobilom.

Isključena su i po dva automobila zbog isteka saobraćajne dozvole, odnosno jer nisu bila regostrovana, kao i jedno vozilo zbog tehniče neispravnosti.

Vezane objave