Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 816 laboratorijskih uzoraka, a virus potvrđen je kod 202 osobe.Radi se o 99 muških i 103 ženske osobe, od kojih su 26 mlađe, 131 srednje i 45 osoba starije životne dobi, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Prema mjestu prebivališta, 69 osoba je iz Banjaluke, 20 iz Gradiške, 17 iz Bijeljine, 16 iz Sokoca, 15 iz Pala, po šest iz Višegrada i Srpca, po pet iz Laktaša, Prijedora i Čelinca, četiri iz Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Doboja, Kozarske Dubice i Teslića, po dvije iz Broda, Vlasenice, Zvornika, Istočne Ilidže, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Ribnika, Foče i Šamca i po jedna iz Dervente, Kneževa, Kotor Varoša, Modriče, Novog Grada, Rudog i Stanara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa .

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 42.804 slučajeva virusa , a preminulo je ukupno 2.232 osobe kod kojih je potvrđen test na virus .

U Republici Srpskoj, od novog virusa , do sada se oporavilo 35.495 osobe, a testirano je ukupno 198.817 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 448, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 175, a u opštim bolnicama 273.

Vezane objave