Korona 5
Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 210 laboratorijskih uzoraka, a novi virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 38 u Republici Srpskoj.

Radi se o 22 muške i 16 ženskih , od kojih je devet mlađe, 26 srednje i tri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 18 je iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, po tri iz Prnjavora i Čelinca, po dvije iz Prijedora, Trebinja i Foče i po jedna iz Gacka, Кozarske Dubice, Кotor Varoša i Novog Goražda.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa . Radi se muškarcu starije životne dobi iz Rudog.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.764 slučaja virusa , a preminulo je ukupno 262 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus .

U Republici Srpskoj, od novog virusa , do sada se oporavilo ukupno 4.804 osobe, testirano je ukupno 67.542 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 201, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 59, a u opštim bolnicama 142.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom su 2.745 , a nadzor je završen kod 53.546 .

Vezane objave