Korona 5
Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici izvršeno je testiranje 388 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 47 .

Radi se o 24 muških i 23 ženske osobe, od kojih je devet mlađe, 31 srednje i sedam starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 je iz Bijeljine, po sedam iz Banjaluke i Gradiške, šest iz Kozarske Dubice, tri iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Prnjavora, Foče i Čelinca, po jedna iz Donjeg Žabara, Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša i Rudog.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđeno 5.694 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 204 osobe kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.243 , testirano je ukupno 55.356 .

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 263, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 77, a u opštim bolnicama 186.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 3.579 , a nadzor je završen kod 46.689 .

Vezane objave