Korona 5

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici , Bolnica „Sv. Luka“ u Doboju i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 572 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 69 u Republici Srpskoj.

Radi se o 39 muških i 30 ženskih , od kojih su 16 mlađe, 39 srednje i 14 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 15 je iz Banjaluke, devet iz Doboja, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Srpca, četiri iz Foče, po tri iz Laktaša, Teslića, Čelinca i Šipova, po dvije iz Dervente, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora i Ribnika i po jedno iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Јezera, Kneževa, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Stanara i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se ženama starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Kneževa, Šamca, Gradiške i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.726 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 261 kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.2 , testirano je ukupno 67.345 .

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 195, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 140.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom su 2.922 osobe, a nadzor je završen kod 53.321 osobe.

Vezane objave