Korona 5
Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka, a novi virus potvrđen je kod 83 osobe u Srpskoj.Riječ je o 44 muške i 39 ženskih , od kojih je 14 mlađe, 57 srednje i 12 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 39 je iz Bijeljine, po 13 iz Banjaluke i Zvornika, šest iz Višegrada, po tri iz Kotor Varoša i Kozarske Dubice, dvije iz Vlasenice i po jedna iz Čelinca, Laktaša, Prnjavora i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa . Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Prijedora i ženi i muškarcu starije životne dobi iz Vlasenice i Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.692 slučaja virusa , a preminulo je ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus .

U Republici Srpskoj, od virusa , do sada se oporavilo ukupno 1.402 . Testirano je ukupno 39.296 .

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 119, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 41, a u opštim bolnicama 78

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 2.4 , a nadzor je završen kod 38.403 .

Vezane objave