Domu zdravlja
Booking.com

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici izvršeno je testiranje 577 laboratorijskih uzoraka, a novi virus potvrđen je kod 86 u Republici Srpskoj.

Riječ je o 47 muških i 39 ženskih , od kojih je 14 mlađe, 52 srednje i 20 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 osobe su iz Banjaluke, po 14 iz Doboja i Rogatice, devet iz Bijeljine, po četiri iz Dervente, Zvornika, Modriče i Teslića, po tri iz Višegrada i Gradiške, po dvije iz Bratunca, Pala i Prnjavora i po jedna iz Gacka, Kotor Varoša, Krupe na Uni, Laktaša, Srpca, Foče, Čelinca i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa .

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 6.734 slučaja virusa , a preminulo je ukupno 230 kod kojih je potvrđen test na novi virus .

U Republici Srpskoj, od virusa , do sada se oporavilo ukupno 3.991 , ta estirano je ukupno 60.407 .

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 256, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 58, a u opštim bolnicama 198.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 3.312 , a nadzor je završen kod 52.762 .

Vezane objave