Korona 5

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 479 laboratorijskih uzorka, a novi virus potvrđen je kod devet u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.Riječ je o šest muških i tri ženske osobe, od kojih su tri mlađe, pet srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, troje je iz Banjaluke, dvoje iz Teslića i po jedno iz Mrkonjić Grada, Dervente, Modriče i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.383 slučaja virusa korona, a preminulo je 110 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu i ženi, srednje i starije životne dobi iz Banjaluke.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 833 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 25.737 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 114, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 41, a u opštim bolnicama 73.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 2.590 osoba, a nadzor je završen kod 32.464 osoba.

Related posts