Korona 5

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 435 laboratorijskih uzoraka, a novi virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 71 osobe u Republici Srpskoj.
Radi se o 37 muške i 34 ženske osobe, od kojih je 18 mlađe, 43 srednje i 10 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 10 je iz Prijedora, osam iz Banjaluke, po sedam iz Кotor Varoša i Zvornika, po pet iz Čelinca i Rogatice, po četiri iz Berkovića i Trebinja, tri iz Milića, po dvije iz Bileće, Doboja, Laktaša, Ugljevika i Pala i po jedna iz Bijeljine, Gradiške, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Novog Goražda, Sokoca, Teslića i Vlasenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javnozdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa . Radi se o muškarcu, starije životne dobi iz Кostajnice, sa više udruženih oboljenja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.161 slučaj virusa , a preminulo je ukupno 122 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus .

U Republici Srpskoj, od novog virusa , do sada se oporavilo ukupno 1.307 . Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 36.102.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 113, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 42, a u opštim bolnicama 71.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 177.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom je 2.209 , a nadzor je završen kod 36.642 .

Vezane objave