Res 1586783745 U Srpskoj Sve Mjere Ostaju Na Snazi Do 27 Aprila

Sve odluke koje je Republički štab za vanredne situacije donio produžene su do 27. aprila, saopštio je premijer Republike Srpske Radovan Višković.”Odluka o produženju mjera donesena je nakon što smo analizirali stanje o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj. Epidemiološka situacija je u posljednjih je stabilna. Sve što smo radili dalo je rezultate”, je premijer.

Višković je rekao da su donesena i dva nova zaključka. Jedan je vezan za 10.000 litara nabavke 70 postotnog alkohola i to interventnim putem.

“Ruski tim, kako je poznato, radi dezinfekciju javnih površina. Naša molba prema njima je bila prema Banjaluci, ali smo uputili molbu, što su i prihvatili, dezinfekciju svih zdravstvenih objekata u Republici Srpskoj, te đačkih domova u Republiici Srpskoj, dakle u objektima gdje su do sada boravila lica pozitivna na virus ”, objasnio je Višković.

Drugi zaključak se odnosi na lica u karantinima.

“Da bismo izbjegli sumnje i moguće nezadovljstvo ljudi koji su boravili u karantinu, ako budu pozitivni ti ljudi, nalažemo da sve osobe koje su boravile u tom karantinu budu testirane”, rekao je Višković.

Related posts