Korona Ukc.png

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 581 laboratorijskog uzorka, a virus potvrđen je kod 251 osobe.Radi se o 116 muškaraca i 135 žena, od kojih je 52 mlađe, 129 srednje i 70 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 119 iz Banjaluke, 46 iz Bijeljine, 14 iz Gackog, devet iz Teslića, osam iz Doboja, sedam iz Broda, po pet iz Kozarske Dubice, Rudog i Ugljevika, po četiri iz Laktaša, Lopara i Foče, po tri iz Dervente i Modriče, po dvije iz Prijedora i Prnjavora i po jedna iz Gradiše, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kotor Varoša, Milića, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Petrova, Čajniča i Čelnica.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o jednom muškarcu i šest žena, starije životne dobi iz Prijedora (2), Trebinja, Višegrada, Rudog, Kozarske Dubice i Gradiške (1).

Vezane objave