Screenshot 2020 04 25 Imaju Li Pravo Na 100 Evra I Srpski Državljani Koji žive U Inostranstvu

Novim koronavirusom u svetu zaraženo je više od 3,5 miliona ljudi, a od posledica zaraze je preminulo skoro 250.000 . Od kovida 19 oporavilo se više od 1,1 miliona ljudi. Najviše zaraženih i preminulih je u SAD. U Evropi je najviše zaraženih u Španiji, a najviše preminulih u Italiji.

U su za poslednja 24 sata preminula još četiri pacijenta, čime se broj žrtava kovida 19 povećao na 197. Prema poslednjim informacijama, virus je potvrđen kod još 93 osobe.

Svet prikupio 7,4 milijarde evra, Srbija će donirati dva miliona evra za razvoj vakcine protiv korone

Na međunarodnoj donatorskoj konfrenciji u organizaciji EU prikupljno je 7, 4 miliona evra namenjenih za razvoj, proizvodnju i raspodelu vankcine i tretmana protiv kovida 19. Srbija će donirati dva miliona evra za razvoj vakcine protiv virusa kovid 19 i za podršku Svetskoj zdravstvenoj organizaciji u borbi protiv pandemije, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je precizirala da će jedan milion evra biti namenjen razvoju vakcine, a drugi milion Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Brnabićeva je istakla da je Srbiji čast i zadovoljstvo da zajedno sa evropskim partnerima učestvuje u ovom projektu i da pruži svoj doprinos globalnim naporima u borbi protiv pandemije.

Takođe je poručila da naša zemlja ostaje posvećena partnerstvu sa Evropskom unijom, da će deliti svoja naučna znanja i dostignuća sa evropskim i partnerima širom sveta, i da se nada da će i i nacionalne privrede uspešno prebroditi aktuelnu krizu.

Related posts