Policijski službenici Policijske stanice Trnovo 29.07.2018. godine u 14,00 časova lišili su slobode lica P.V. (1989), M.I. (1986) i C.R. (1992) iz Trnova, zbog narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Brzom intervencijom policijskih službenika JRiM je uspostavljen, a navedenim licima uručeni su prekršajni nalozi. Lice C.R. je zbog velike količine alkohola u krvi od strane Jedinice za podršku Istočno Sarajevo, odveden u prostorije za zadržavanje gdje je zadržan do istrežnjenja.

Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Istočno Sarajevo, dana 29.07.2018. godine u 16,30 časova su preuzeli lice P.V. nakon što su obaviješteni od strane PS Trnovo da su prilikom pretresa navedenog lica pronašli jednu PVC kesicu zelene boje sa sadržajem suve zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

O navedenom događaju obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo uz čije prisustvo je izvršeno otvaranje i pregled privremeno oduzete PVC kesice gdje je utvrđeno da pronađena zeljasta materija posjeduje morfološke karakteristike opojne droge marihuane, a vaganjem je ustanovljeno da ukupna bruto masa navedene PVC kesice iznosi 4,00 grama.

U toku je rad na dokumentovanju prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga RS, a protiv navedenog lica nadležnom sudu biće podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog učinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga RS.