Snapshot

Na putu Podgorica – Nikšić, u mjestu Bogetići, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su stradale dvije mlađe ženske osobe, a povrijeđeno je 26 , saopštio je direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin.

– ‘Ukazali smo pomoć za 26 pacijenata, 19 ih je nakon ukazane pomoći pušteno na kućno liječenje. Od sedam preostalih pacijenata petoro je na intenzivnoj njezi, jedan na hirurgiji i jedan na ortopediji’ – je on.

Kako je dodao, svi su u stabilnom stanju.- Djevojčica od devet je zbog povreda unutrašnjih organa operisana i na odjeljenju intenzivne njege je, stabilnih vitalnih parametara – kazao je on i dodao da su pretežno kod ostalih pacijenata u pitanju povrede ekstremiteta i prelomi rebara.

– Oni su svi pod našim monitoringom, moguće je da će danas ili sutra dio njih biti operisan kako bi se adekvatno zbrinule povrede koje su zadobili – je i dodao da su svi timovi kroz pola sata bili u bolnici.

– Za 45 minuta smo uspjeli da zbrinemo sve povrijeđene, i sa zadovoljstvom mogu da kažem da su svi pacijenti povrijeđeni živi i da nismo imali fatalnih ishoda. Zaposleni su još jednom pokazali da su dorasli poslu kojim se bave u svakom smislu i stručnom i ljudskom, to su pokazali i danas”, kazao je on.

Svi koji su povrijeđeni su bili iz kombija, izuzev djevojčice koja je sa majkom bila u automobilu.

Related posts