“Besmrtni puk” i u Užicu

Prvi put, 9.maja na Dan pobede, u Užicu će biti održana međunarodna manifestacija “Besmrtni puk” kao znak sećanja na učesnike Prvog i Drugog svetskog rata, kao i ratova 90-tih godina. U ovoj manifestaciji koja je planetarnog karaktera učestvovaće i srodnici u još 10 gradova Srbije.

Međunarodni centar za izučavanje i očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa Istočne Evrope “Memorijal” je organizator, a Vladimir Damljanović je koordinator „Besmrtnog puka Užice“ i potpredsednik Srpsko-ruskog kluba.-U ime organizatora pozivamo Užičane, stanovnike Zlatiborskog okruga i sve rodoljubive organizacije, koje baštine sećanje na našu istoriju i pretke, da uzmu učešća u ovoj manifestaciji-istakao je za “Vesti” Damljanović.

Povorka „Besmrtni puk Užice“ okupiće se 9. maja u 17 časova kod Tržnog centra „Pariz“ odakle će krenuti Glavnom ulicom do Trga partizana. Srodnici učesnika ratova nosiće fotografije a biti organizovano i obraćanje povodom ove manifestacije i pobede, kao i kulturno-umetnički program.

Ova manifestacija nema ideološke niti političke odlike, pa će biti zabranjeno nošenje bilo kakvih ideoloških ili političkih transparenata i zastava, osim zastava ,poručuju organizatori.

Vezane objave