Res 1586635015 U Njemackoj 14 Posto Ljudi Steklo Imunitet Na Covid 19

Od 38 novotestiranih u Zlatiborskom okrugu, osmoro je pozitivno na virus i to četvoro u Arilju, troje u Užicu i jedna osoba u Bajinoj Bašti.Zavod za javno zdravlje je saopštio da je, od početka epidemije, testirano 478 osoba i da su potvrđena 62 slučaja infekcije – 17 u Užicu, 10 u Bajinoj Bašti, devet u , po šest u Novoj Varoši i Arilju, pet u Priboju, četiri u Požegi, tri u Sjenici i dva u Čajetini. Za sada u tom okrugu, jedino u Kosjeriću nema inficiranih.

Dr Vlatka Stevanović, direktorka Zavoda, objasnila je da je „porast broja inficiranih očekivan, jer je povećan broj testiranih“, te da su „novi slučajevi infekcije posledica kontakata sa ranije obolelim osobama“.

„Testiramo one građane koji dođu u kovid ambulante i koji su primljeni u bolnicu, a za koje epidemiolozi procene da bi trebalo da budu testirani“, rekla je dr Stevanović.
Ona je, za zoomue.rs, dodala da „nema inficiranih u tri doma za starije na području tog okruga“, od kojih su dva državna u Užicu i Požegi i jedan privatni u Priboju.

„Domovi za starije su pod kontrololom. Svakodnevno komuniciramo sa tim ustanovama i kontrolišemo zdravstveno stanje najstarijih sugrađana“, kazala je dr Stevanović.

U tom okrugu, od početka epidemije, prema podacima tog Zavoda, od posledica infekcije korona virusom preminulo je pet osoba životne dobi oko 70 , dok ih je troje izlečeno.

Related posts