. – Direktor Zdravstvenog centra Užice dr Miloš Božović izjavio je danas da su tri opšte bolnice i deset domova zdravlja u okviru Zdravstvenog centra Užice spremni da, po nalozima Ministarstva zdravlja, izvršavaju sve svoje obaveze.

Božović je da će, ukoliko bude potrebe, u okviru Opšte bolnice Užice biti spremno oko 350 za zaražene virusom, a da u okviru drugih bolnica, koje su u sastavu Zdravstvenog centra Užice, mogućnost opremanja još dodatnih 150.

Božović je rekao da bolnice i domovi zdravlja u okviru Zdravstvenog centra Užice rade normalno i da se sva hitna stanja primaju i za dijagnostiku i za operativne procedure i hemio terapiju.

“Svi domovi zdravlja imaju svoje izolacione jedinice koje rade do 22 časa”, rekao je direktor Božović i dodaje da ima dovoljno medicinskih sestara i doktora:

“Prema uredbi Vlade Republike primili smo 70 medicinskih sestara i 30 doktora na neodređeno na nivou Zdravstvenog centra”, rekao je dr Božović. Božović napominje da Zdravstveni centar ima dovoljno maski, zaštitnih odela, rukavica:

“Pored redovnih isporuka koje radi država po ustaljenom protokolu, pomaže nam i veliki broj pojedinaca i privrednika. Insistiramo na zaštiti i bezbednosti zdravstvenih radnika, jer samo ako njih sačuvamo, sačuvaćemo i naše građanstvo”.

Z. Š.

Related posts