Evo o čemu bi trebalo da porazgovarate, ako imate utisak da vas onaj kojeg volite zanemaruje, a ne želite da se predate i dignete ruke od ljubavi. Ako vam se čini da se koju volite povlači i da vam ne posvećuje dovoljno pažnje, prirodno je da se osetite zapostavljeno. A onda i da se naljutite, da vam prorade nesigurnosti.

Evo o čemu bi trebalo da porazgovarate, ako imate utisak da vas onaj kojeg volite zanemaruje, a ne želite da se predate i dignete ruke.

Stručnjaci za veze savetuju da sa partnerom razgovarate iskreno i da mu postavite ovih ključnih pitanja.

Kada su se stvari promenile? Da li je to išlo postepeno, ili može da se seti tačnog trenutka kad se nešto “prelomilo”?

Šta se dogodilo, ako može da se seti kad je sve krenulo naopako, pokušajte da ga zamolite da vam objasni šta je do toga dovelo.

Ima ljudi koji imaju potrebu da se povremeno osame, bez obzira na to da li su u srećnoj vezi. Ali, ako nije to u pitanju, ako vaš partner ima neki drugi razlog za udaljavanje, pokušajte da kroz razgovor utvrdite da li je u pitanju samo faza ili je došlo do trajnog zasićenja. Pitajte ga pta je dovelo do udaljavanja…

Šta će se dogoditi ako se nastavi tako? Pokušajte da sa partnerom razgovarate o tome kako će vaša veza izgledati ako se to udaljavanje nastavi. Pitajte ga da li misli da ćete moći da prevaziđete tu krizu u odnosima. Ako se slažete oboje da je to moguće, na dobrom ste putu da rešite problem.

Imajte na umu da izbegavanje razgovora može samo da pogorša stvari. Ali, ako se volite (što je jedini ‘potreban i dovoljan’ uslov da uopšte nastavljate vezu), nema toga što ne možete da rešite. Zajedno.

Vezane objave