Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je noćas Vlasenicu, orkanski vjetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove.

U naletu vjetra oštećena je i elektromreža, pa tokom noći potrošači na širem području Vlasenice nisu imali struju, ali je tokom jutra i danas većina kvarova sanirana i elektrosnabdijevanje je normalizovano.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Željko Damljanović je da je pričinjena velika šteta na više desetina zgrada i kuća i na lokalnoj infrastrukturi.

“Ekipe za procjenu štete još su na terenu i tek po završetku njihovog posla imaćemo cjelovitu sliku o razmjerama ove elementarne nepogode. Javljaju nam se i građani koji prijavljuju štetu na svojim objektima”, naveo je Damljanović i apelovao je na građane da preduzmu odgovarajuće mjere da zaštite svoje živote i imovinu, s obzirom na to da se i večeras i sutra očekuju jaki udari vjetra.

Intervenisala je i teritorijalna jedinica, koja je ugasila zapaljeni dimnjak na jednoj privatnoj kući, ali nije pričinjena veća materijalna šteta.

Zbog jakog vjetra na teritoriji opštine Vlasenica proglašeno je vanredno stanje.

Vezane objave