Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je noćas Vlasenicu, orkanski vjetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove.

U naletu vjetra oštećena je i elektromreža, pa tokom noći potrošači na širem području Vlasenice nisu imali struju, ali je tokom jutra i danas većina kvarova sanirana i elektrosnabdijevanje je normalizovano.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Željko Damljanović rekao je da je pričinjena velika šteta na više desetina zgrada i kuća i na lokalnoj infrastrukturi.

“Ekipe za procjenu štete još su na terenu i tek po završetku njihovog posla imaćemo cjelovitu sliku o razmjerama ove elementarne nepogode. Javljaju nam se i građani koji prijavljuju štetu na svojim objektima”, naveo je Damljanović i apelovao je na građane da preduzmu odgovarajuće mjere da zaštite svoje živote i imovinu, s obzirom na to da se i večeras i sutra očekuju jaki udari vjetra.

Intervenisala je i teritorijalna vatrogasna jedinica, koja je ugasila zapaljeni dimnjak na jednoj privatnoj kući, ali nije pričinjena veća materijalna šteta.

Zbog jakog vjetra na teritoriji opštine Vlasenica proglašeno je vanredno stanje.

Related posts