Korona Ukc.png

U Zatiborskom okrugu, tokom poslednja 24 sata, infekcija korna virusom je potvrđena kod 199 lica, što je skoro tri puta više nego u sredu, kada je virus potvrđen kod 71 osobe.Zavod za javno zdravlje Užice je saopštio da je najviše novoinficiranih u Užicu (49) i Arilju (40), potom u Prijepolju (24), Priboju (21) Kosjeriću (20), Požegi i Čajetini po 14, Bajinoj Bašti devet, Novoj Varoši pet i u Sjenici tri nova slučaja.

Značajno povećanje inficiranih je u Arilju, gde su juče bila samo dva nova slučaja, i u Požegi, u kojoj je juče bio jedan novozaraženi.

Od početka epidemije u tom okrugu infekcija je potvrđena kod 4.141 osobe, od kojih je 1.231 iz Užica, ali užički Zavod, od polovine septembra, ne saopštava broj preminulih od kovida 19, a to ne čini ni uprava Zdravstvenog centra Užice.

Povećava se broj pacijenata u kovid ambulantama, posebno na infektivnom odeljenju užičke bolnice. Zbog velikog broja osoba koje su juče sanitetima pristizale iz Prijepolja, gde je nedavno uvedena vanredna situacija, juče je u toj ambilanti bila velika gužva i pacijenti su satima čekali na pregled.

Povećava se i broj pacijenata u užičkim bolnicama u kojima je trenutno smešteno 150 osoba, što je devet više nego juče. U Opštoj bolnici je, saopštila je uprava ZC Užice, 15 pacijenata – 13 na intenzivnoj nezi od kojih je pet na respiratorima, dok je u kovid bolnici u bivšoj kasarni još 135 pacijenata.

U izdvojenom odeljenju Opšte bolnice Užce u Požegi na lečenju su 33 pacijenta.

Nova kovid ambulanta u Prijepolju

Zbog neadekvatnih uslova za prijem i pregled pacijenata čiji broj se povećava, a na osnovu dogovora čelnika opštine Prijepolje i ZC Užice, taj grad će uskoro dobiti novu kovid ambulantu. Ona će, kako je rečeno, imati dve ordinacije, prijemne čekaonice, mokre čvorove i novi mobilni rendgen, koji će obezbediti Ministarstvo zdravlja.