17.05.2020. godine, policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije i Mobilne jedinice za podršku i kontrolu TU Istok na području Foče zaustavili su kombi vozilo kojim je upravljao policijski službenik Granične policije BiH. U kombi vozilu su zatečene još dvije osobe: jedan državljanin BiH i jedan državljanin Crne Gore.
Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „krijumčarenje ljudi“ iz članka 189. Kaznenog zakona BiH, policijski službenici Centralnog istražnog ureda GP BiH lišili su slobode policijskog službenika Granične policije BiH P.V. i osobu R.M., državljanina BiH.
„Pored svih problema s kojima se susreće Granična policija BiH te pored ulaganja svih raspoloživih sredstava i ljudstva s ciljem prescijecanja krijumčarenja ljudi i nezakonitih prelazaka državne , sramotno je i poražavajuće da u takvim uvjetima i izazovima s kojima se intenzivno borimo, imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine nezakonite radnje. Za ovakve pojedince bit će poduzete sve mjere i sankcije, u skladu sa Zakonom, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili“, izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.
Protiv navedenih će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, a državljanin Crne Gore je, uz prijedlog za protjerivanje, predan službenicima Službe za poslove sa strancima – TC .

Related posts