Screenshot 2020 08 13 Uhapšen Još Jedan Policajac U Sarajevu, Osumnjičen Za Odavanje Službene Tajne
Booking.com

U okviru policijske akcije “DAR 1” uhapšen je i osamnaesti policajac iz Jedinice za saobraćaj. Riječ je o službeniku N. K. (1971. godište) iz Sarajeva.
On se sumnjiči da je počinio krivično djelo pomoći učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela i odavanja službene tajne.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS jučer su nakon prikupljanja dokaza o izvršenim krivičnim djelima, a u saradnji s Upravom policije MUP-a ZDK i PU Istočno , izvršili pretrese osoba, motornih vozila, stanova i drugih prostorija na više lokacija na području Kantona , Zeničko-Dobojskog Kantona te opština Istočno Novo i Pale na području Republike Srpske. Uhapšeni su nakon kriminalističke obrade sinoć predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona .

Uhapšeni policajci su: Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.Akcija hapšenja je uslijedila nakon višemjesečne istrage i prikupljanja dokaza, a sve s ciljem borbe protiv kriminala i korupcije u vlastitim redovima. Uhapšeni se terete da su uzimali u zamjenu za “opraštanje” prekršajnih naloga u saobraćaju. Sumnjiče se za počinjenje više od 100 krivičnih djela.

Vezane objave