Booking.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije u Kraljevu, uhapsili su S.H. (44) postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i A.T. (37), koja se tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja u pomaganju. Sumnja se da je S.H., u svojstvu odgovornog lica Centra za socijalni rad Prijepolje, tokom decembra 2017. godine omogućila pravnim i fizičkim licima da u postupku nabavke pribave imovinsku korist od oko 990.000 dinara, a Centru za socijalni rad nanela štetu od oko 1.142.000 dinara, uključujući i iznos PDV-a.

Osumnjičena A.T., koja je takođe zaposlena u Centru za socijalni rad Prijepolje, se tereti da je, zloupotrebom službenog položaja, pomogla S.H. da izvrši navedeno krivično delo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Naime, policijski službenici lisice na ruke A.T. su stavili u prostorijama Centra za socijalni rad. Nedugo zatim pripadnici MUP-a lišili su slobode i direktorku ustannove S.H. koju su izveli sa sastanka iz zgrade Opštinske uprave.A.T. je u dva navrata bila odbornik u Skupštini opštine Prijepolje ispred Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, ostavku na odborničko mesto podnela je pošto je dobila zaposlenje u Centru za socijalni rad. S.H. je visoki funkcioner ove partije u i slovi za jednu od najbližih saradnika Zukorlića. Protiv nje su krajem decembra prošle godine pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u krivičnu prijavu zbog krivičnog dela ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti, ona je tada prvo verbalno a i fizički nasrnula na policijske službenike koji su vršili pretres jedne od prostorija koje koristi ustanova na čijem je čelu.

Inače ovo je prvi put u novijoj istoriji grada na Limu da je jedan direktor javne ustanove uhapšen.

(Kurir.rs/Novosti online)

Vezane objave