Policijasrbije
Booking.com

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, određeno je zadržavanje trojici odgovornih za žurku u klubu na beogradskom Tašmajdanu, na kojoj je sinoć zatečeno više od 700 gostiju, i pored mjera zabrane rada ugostiteljskih objekata poslije 20 časova i masovnih okupljanja. Zadržavanje do 48 određeno je direktoru G.M, vlasniku L.D. i osnivaču F.A. ovog kluba, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u .Oni se terete za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za epidemije, rečeno je Tanjugu u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Za ovo djelo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Poslije saslušanja će sprovesti dokazne radnje i doneti konačnu odluku o ovom slučaju.

Žurku je otkrila Komunalna milicija u saradnji sa Policijskom upravom za grad i PS Palilula vršeći kontrolu da li ugostiteljski objekti poštuju mere Vlade odnosno zabranu rada posle 20 časova.

Tužilaštvo, komunalna milicija i policija apeluju da se poštuju mere Vlade i ministarstva zdravlja, koje su donijete zbog pandemije, a u suprotnom reagovaće se kao i sinoć.

ukazuje da je sve do sinoć u situacijama kada se kratko prekrši mera zabrane rada ili ako je bilo malo više ljudi od dozvoljenog tužilaštvo, te situacije kvalifikovalo kao prekršaj.

– Ova masovna žurka, u toliko sati je nezamislivo, bahato i drsko ponašanje, pa je akcija komunalne milicije i policije i nalog tuzilastva jedino adekvatan – poručuju iz tužilaštva.

Vezane objave