Booking.com

Nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Kantona i Federalne uprave policije u saradnji sa MUP-om Republike Srpske i hrvatskim USKOK-om, na području Istočnog Sarajeva su uhapsili bivšeg ministra unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine Aliju Delimustafić i Jusu Škrijelja, bivšeg pratioca Alije Izetbegovića.Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za .ba je kazala da je u toku realizacija akcije kodnog naziva “Pravda”, a samim tim je u toku i hapšenje više osoba.

“Nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Kantona Sarajevo, u toku je realizacija akcije kodnog naziva ‘Pravda’, a samim tim je u toku i hapšenje više osoba. U toku su pretresi na 60 lokacija na području Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Hrvatske. Riječ je o krivičnim djelima organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja, povrede zakona od strane sudije, pranja i prevara”, kazala je Bavčić.

KS je radilo tokom istrage u koordinaciji s Upravom za organizirani i teški kriminal MUP-a RS uz podršku OSA-e.

Na području Hrvatske akciju sprovode službenici USKOK-a koji su radili na istrazi u koordinaciji s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Nezvanično, Delimustafić i Škrijelj su uhapšeni zbog prevara i malverzacija u poslovima trgovine nekretninama te su nezakonito stekli višemilionsku korist.

Vezane objave