89971946

Uprava kriminalističke policije MUP RS dostavila je Okružnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj za deset osoba koje su uhapšene u jučerašnoj akciji „Maglić“.

Portparol trebinjskog Tužilaštva Srđan Vukanović rekao je za Srpskainfo da se sumnjiče za krivična djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i ekplozivnih materija.

U Okružnom tužilaštvu u Trebinju u toku su saslušanja osumnjičenih, a do kraja dana bi moglo biti poznato za koga će biti zatražen pritvor.

Prema saznanjima Srpskainfo, među osumnjičenima za koje je predat izvještaj je i zamjenik direktora Kazneno-popravnog zavoda Foča Sreten Matović, koji je juče poslijepodne doveden u PU Trebinje, a svi predati Okružnom tužilaštvu u Trebinju su iz Foče.U okviru operativne akcije „Maglić“ juče je uhapšeno dvanaest osoba

Pretreseno je 28 lokacija na područjuBanjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, te u kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, na čemu su bili angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP Srpske.

Pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima.

Vezane objave