89971946

Okružno Tužilaštvo u Trebinju nije zatražilo pritvor ni za jednu od 10 osoba koje su predate ovoj pravosudnoj instituciji nakon hapšenja u policijskoj akciji „Maglić“ koja je izvedena u srijedu.“Nije bilo zakonskih osnova za određivanje pritvora. Postupak se nastavlja“, potvrdio je za Klix.ba portparol Tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović.

U trebinjskom Okružnom tužilaštvu od srijede su trajala saslušanja osumnjičenih za krivična djela zlouopotrebe službenog položaja i ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i ekplozivnih materija, a saslušan je i zamjenik direktora KPZ Foča Sreten Matović.

U okviru operativne akcije „Maglić“ u srijedu je uhapšeno 12 osoba.
Iz MUP RS je tada saopćeno da je pretreseno 28 lokacija na području Banja Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, te u Kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, na čemu su bili angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP Srpske.

U preteresima je pronađena veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa krivičnim djelima.

Vezane objave