Ukidanjem autobuske linije na relaciji Vlasenica – Šekovići stanovnici ove dvije opštine sada muku muče kako da odu na posao, kod ljekara, a najteže su pogođeni mještani mjesnih zajednica koje se nalaze između ove dvije lokalne zajednice.

Autobuska linija je prema riječima odgovornih u preduzeću „Drinatrans“, odnosno odnedavno „Euro Petrol Oil“, ukinuta zbog malog broja putnika.

Ipak, oni su ostavili mogućnost da se linija ponovo otvori ako lokalne zajednice budu subvencionisale ovu liniju, ali na ovu temu nismo uspjeli da dobijemo odgovore nadležnih iz Vlasenice i Šekovića.

Mirjana Kraljević iz Tišče kaže da joj ugrožen posao koji je dobila nakon sedam godina čekanja na Birou.– Prije mjesec dobila sam posao u Geodetskoj upravi u Vlasenici. mi je radno mjesto ugroženo jer ukidanjem svih autobuskih linija na realciji Šekovići – Vlasenica nemam mogućnost da putujem od kuće do posla. To je oko deset kilometara, a od plate ne mogu da plaćam stan u Vlasenici. Moj odlazak i povratak na posao sada zavisi od toga da li će me neko od mještana i komšija prevesti svojim automobilom do Vlasenica – kaže Kraljevićeva.

Bojka Stanimirović iz Tišče kaže da sada ne može da ide na redovne ljekarske kontrole.– Srčani sam bolesnik i dijabetičar i moram obavljati redovne kontrole u Domu zdravlja u Šekovićima koji su od nas udaljeni deset kilometara. Pošto su ukinute sve autobuske linije ne mogu više redovno da idem na preglede ni do apoteke. Suprug radi u lokalnoj brenti, ja sam godinama nezposlena, a automobil nemamo. Moje zdravlje zavisi od toga da će me neko iz sela odvesti na pregled – rekla nam je Stanimirović i dodala da ne može da vjeruje da u 21. vijeku nemaju osnovne uslove za život.
Uzdaju se u komšije

Po riječima naših sagovornica, u najtežem položaju su stanovnici u mjesnim zajednicama između dvije opštine. Dok se problem ne riješi mještani će zavisiti od dobre volje svojih komšija ili će i oni biti prinuđeni na napuštaju porodične kuće i presele se u mjesta gdje rade.

Related posts