Booking.com

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, uz postupno povećanje oblačosti, padavine se očekuju Krajini i sjevernim područjima.

Tokom noći, padavine se očekuju i u većem dijelu Bosne.

Na planinama susnježica ili snijeg. Vjetar slab, a na momente i umjeren zapadnog smjera.

Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od 11 do 17 .

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će biti stabilnije vrijeme, povremeno povećana naoblaka i slabije padavine, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju tokom jutra. U Bosni će opšta slika će biti lošija u drugom dijelu dana.


IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 28.02.2019 18:33:58

REPUBLIKA SRPSKA

Zbog vidljivih pukotina na kosinama usjeka i povećane opasnosti od novih odrona na kolovoz, potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16, Karanovac–Crna , u mjestu Dabrac. Saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac R-411 Srpske Toplice – Čađavica, preko Manjače.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na većini puteva u RS. Izuzetak su dionice na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije poštovanje je obavezno. Zbog pada temperature tokom noći, skrećemo pažnju na formiranje poledice u višim planinskim predjelima i preko prevoja. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz. Na svim putnim pravcima, savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

FEDERACIJA

Povoljni uslovi za vožnju i pojačana frekvencija vozila u blizini gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u FBiH.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Večeras od ponoći do sutra (01.03.) do 24 časa na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima u zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, a zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Vezane objave