Booking.com

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Poslije podne ili u večernjim satima kiša je moguća u Posavini, Krajini i ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 14 do 20 °C.

Tokom prijepodneva ugodnije, uz više svježine. U drugom dijelu dana, usljed promjene i jačanja juga, kod osjetljivih moguće su izraženije tegobe uz reakcije u vidu malaksalosti, nervoze, dekoncentracije i problema sa snom. Učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Opšta slika će biti lošija u Krajini i na sjeveru zemlje.

Većina puteva u RS je prohodna vozi po pretežno suvim kolovozima, dok u zapadnim krajevima povremeno duva jak vjetar. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

FEDERACIJA BiH

Kolovoz je suv i mjestimično vlažan, u F BIH, a upozoravamo na povremeno jače udare vjetra, kao i na učestale odrone, te savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Vezane objave