2427945 1610114377novavarostrudovosnegneprohodnofotorina4 Ff

Povremene slabe snježne padavine usporava i otežava saobraćaj na većini puteva u RS.Upozoravamo na poledicu i opasnost od proklizavanja vozila.U planinskim predjelima, formira se novi sniježni pokrivač na kolovozu, zbog čega će pored zimskih guma vozačima na pojedinim dionicama upotreba lanaca donositi sigurniju vožnju.

Zbog odrona saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-I 1105 Mrakovica-Podgradci-.

Na dijelu reg. puta R-459, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom. Preporučuje se svim učesnicima u saobraćaju da za kretanje koriste alternativne pravce.

U FBiH saobraćaj se odvija po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a u višim predjelima kolovoz je mjestimično zasniježen. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar--Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u nema dužih zadržavanja.

Državljani za ulazak u Srbiju ne moraju imati PCR test, kao ni za ulazak u Crnu Goru.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u za strane državljane omogućen je uz negativan „PCR“ test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Vezane objave