Republički hidro – meteorološki zavod Republike Srpske (RHMZ RS) najavio je vjetrovito vrijeme u Republici Srpskoj u petak (1. 2.2019.) i subotu (2. 2.2019.), s vrlo jakim vjetrom u centralnom pojasu Srpske. Biće mjestimične kiše od krajnjeg zapada preko jugozapada do juga, uz rast dnevne temperature.

Sutra, 1.februara 2019. godine očekuje se jačanje vjetra. Pojačan južni i jugozapadni vjetar duvaće na zapadu i jugozapadu u planinama, a zatim i sjevernije do regiona Banje Luke. Vjetar će biti jak i jak od 40 do 50 km/čas, u planinskom pojasu od 55 do 65 km/čas sa olujnim udarima preko tih vrijednosti.

S pojačanim vjetrom će biti i na prelazu sa petka na subotu i u subotu (2. 2.2019. godine). Prema večeri, 2. 2.2019. godine, zona jakih udara vjetra proširiće se na istočne planinske predjele Srpske.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske skreće pažnju građanima, organizacijama , kolektivima da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru planiraju u skladu sa najavom meteorologa i da svoju imovinu obezbijede od jakog vjetra.

Vezane objave