Vrelina koja nas već danima muči nema nameru da prestane, već da udari svom snagom!

Sudeći po najnovijem upozorenju RHMZ, kuvaćemo se još dana i to na visokim temperaturama. – U subotu ponegde na istoku i jugoistoku, a od nedelјe do utorka (15-17.08.) u celoj zemlјi biće veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini od 35 do 37 – stoji u upozorenju.

Ova najava ide u prilog ranijoj oceni meteorologa, koji su rekli da će ovo leto biti jedno od najtoplijih. To je, prema rečima Slobodan Sovilja, posledica izuzetno izraženog toplatnog talasa koji je zahvatio centralno i istočno Sredozemlje u prethodnom periodu, gde su temperature bile i do 47 stepeni, koliko je izmereno u pojedinim delovima Grčke.

– Najtoplije leto do sada bilo je 2012. godine. Prema dosadašnjim vrednostima, još nismo dostigli vrednosti temperature kao tog leta, ali u svakom slučaju, ovo će biti jedno od najtoplijih, pogotovo što ćemo i u narednom periodu izuzetno toplo i na snazi će zbog toga biti i žuti i narandžasti meteo-alarm – objasnio je Sovilj. Prema prognozi RHMZ, do 19. avgusta biće svežije sa prolaznim naoblačenjima koja će usloviti mestimično kišu, kratkotrajne pljuskove i grmljavinu, najpre na severu zemlje.

Vezane objave